MENÜ

Z E N I T A  
Környezetvédelem     

 
 A Talajterhelési díjat NEM Zöldi Miklós kérésére kell megállapítani, hanem a vonatkozó kormányrendelet írja elő!
  "Zöldi Miklós kérésére intézkedést kér a talajterhelési díj érdekében."  /Csajkás G. Alp./
  /http://www.hosszuheteny.hu/userfiles/13_oktober_29_jkv.doc1.pdf - 2012.okt. 29./

 Zengő helyi önkormányzati média -  A hosszúhetényi önkormányzat lapja
 2010. november /5. oldal - részlet/

 Tisztelt Állampolgárok!
 "Sajnálatos, de még most is található olyan ingatlan amelyet a tulajdonosa nem kötött be a központi szennyvízhálózatba.
A lakásban keletkezett kommunális szennyvíz így közvetlenül az élő vízbe folyik. E rossz és jogsértő állapot megszüntetése céljából lekértük a szolgáltatótól az ügyfél listát, amelyből megállapítjuk, hogy ki az, aki még a mai napig nem kötötte az ingatlanát a hálózatra.  Dr. csörnyei László polgármester   Dr. Orbán László jegyző"

Azóta sincs megállapítva a talajterhelési díj ...!

 "1.) Hosszúhetény községben jelenleg még található olyan ingatlan, amely nincs rácsatlakoztatva a községi szennyvízhálózatra. Pontos számadat nem áll rendelkezésünkre, de a szolgáltatóval közösen minden évben „szűkítjük” a kört. A DRV. Zrt. az idei évben is meghirdette az ún. rákötési akcióját. Ennek köszönhető, hogy évről-évre csökken azoknak az ingatlanoknak a száma, amelyek még nincsenek rákötve a községi csatornahálózatra.
2.) Jelenleg nincs Hosszúhetényben talajterhelési díj. Polgármester Úr a 2012. április 26-án kelt levelében utalt arra, hogy a képviselőtestület álláspontja szerint a talajterhelési díj bevezetése helyett az állampolgárokat kell ösztönözni az önéntes rákötésre. Mivel a talajterhelési díj a Hársas utcában, Kisújbánya és Püspökszentlászló településrészen nem vezethető be, a testület nem alkotta meg a helyi rendeletet. Megjegyzem, hogy ez év december 31-ig a település jegyzője, 2013. január 1-jétől a járási hivatal kötelezheti az ingatlantulajdonost a csatornahálózatra való rákötésre." /2012.augusztus 10. Dr. Orbán László jegyző/
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


 

 

Asztali nézet